Menu

niedziela, 19 listopada 2017

Restauracja Euskadi

Cześć!

Otóż dzisiejszym tematem będzie otwarta w pierwszych miesiącach tego roku restauracja Euskadi.




Jest to już jedno z raczej górnolotnych miejsc spośród naszych postów. Otóż samo miejsce emanuje elegancją i prestiżem. Tym razem wstąpiłyśmy na obiad o dość wczesnej porze, bo już o 13, więc w lokalu nie było tłoku.




W karcie znajdują się dania kuchni bakijskiej (część dzisiejszej Hiszpanii) - możemy liczyć na egzotyczne owoce morza, przekąski czy desery, które wyglądają naprawdę obiecująco.




Osobiście miałam okazję TORTILLA DE BACALAO  - była to po prostu baskijska tortilla ze szpinakiem i dorszem. Drugim daniem natomiast było CANGREJO - krab miekkoskorupki z białym serem bisoue.




Euskadi znajduje się zaledwie minutę drogi od Rynku Podgórskiego przy ulicy Kazimierza Brodzińskiego. To położenie jest ogromnym plusem, gdyż nieopodal są bulwary, przy których możemy posiedzieć ze znajomymi czy słynna  Kładka Ojca Bernatka, która może być doskonałym finałem romantycznego obiadu.




Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie obsługa. Zajęła się mną młoda kobieta, która dokładnie objaśnia mi z czego składa się danie i poleciła inne pozycje w menu.




Jestem pewna, że wpadnę tam jeszcze nie raz, aby rozkoszować się kuchnią baskijską.

Karolina xoxo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz